Gepubliceerd:
Laatste update:

Echtpaar Hoomans-Bollen is aanstaande zondag bij het tv-programma Kruispunt

WEERT - Het echtpaar Hoomans-Bollen is aanstaande zondag 19 februari om 23.15 uur te zien bij het tv-programma Kruispunt op NPO 2. In het kader van Valentijnsdag, dat een paar dagen achter ons ligt, volgde men stellen die al heel wat jaren bij elkaar zijn. In Kruispunt delen drie stellen die al heel lang samen zijn hun verhaal. Wat bracht hen bij elkaar en wat houdt hen bij elkaar? En wat betekent in voor- en tegenspoed?

Pauline en Jan Hoomans uit Weert zijn al zestig jaar getrouwd en het was liefde op het eerste gezicht. De twee zeggen nog steeds gek op elkaar te zijn. Een relatie kan niet zonder tegenslagen en daar is deze geen uitzondering op. Maar met hard werken en goed communiceren kun je ver komen. Kruispunt is er onder meer bij als dit kwieke stel hun huwelijksdag viert en de burgemeester een verrassingsbezoekje brengt. 

Henk en Celia Benschop leerden elkaar kennen toen hij 21 was en zij 16. Henk kwam op zijn veertiende vanuit Nederlands-Indië naar hier. Hij zat daar tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Jappenkamp. Dat was bepalend voor zijn leven en hun relatie. Daar hoorden de nodige spanningen bij en ook hun huwelijk kende moeilijke periodes. Vooral een midlifecrisis hakte erin.

En wat als je door ziekte na tientallen jaren niet meer samen onder een dak kunt leven? Dat is het echtpaar Versteeg overkomen. Wim Versteeg heeft Alzheimer en kan niet meer thuis blijven wonen. Gerda Versteeg rijdt nu een aantal keer per week drie kwartier heen en terug om haar man te bezoeken. Het was een moeilijke beslissing voor Gerda maar het voelde tegelijkertijd als een opluchting. Ze kregen laatste jaren steeds vaker conflicten, omdat hij zich niet begrepen voelde. Wim heeft het inmiddels kunnen accepteren en leeft een rustig leven in het verzorgingstehuis.

Kruispunt, zondag 19 februari om 23.15 uur op NPO 2. 

Deel dit artikel:

Reacties