Gepubliceerd:
Laatste update:

Het Weerter bedrijf ESEP ontwikkelt een mobiele was- en tankplaats voor defensie

WEERT - Onlangs is het Weerter bedrijf ESEP geselecteerd om, in het kader van het Fieldlab Smartbase Water, een mobiele was- en tankplaats verder te ontwikkelen voor defensie. Het Fieldlab Smartbase Water is een initiatief van het Nederlandse ministerie van defensie om innovatieve manieren om water te hergebruiken en tot 80% te besparen op internationale missies.

Deze producten werden getoond op de internationale conferentie 'Future Force Conference', georganiseerd door het Nederlandse ministerie van defensie. Deze werd gehouden in Den Haag, en het thema was: ‘From partnerships to ecosystems: combining our efforts for a more secure world’.

Ontwerp
De vloeistofdichte vloerplaten zijn lichtgewicht, modulair en mobiel. Daarnaast zijn ze gemaakt van duurzame en sterke materialen die een lange levensduur garanderen. Dit alles zorgt voor een compleet systeem dat ideaal is voor elke korte termijn of mobiele basis waar voertuigen gewast of bijgetankt worden. Het vloeistofdichte systeem voorkomt verontreiniging en het waswater kan gerecycled worden om opnieuw mee te wassen of voor andere doeleinden.

Het waswater opvang systeem is gemaakt van duurzaam HDPE, heeft geen bewegende onderdelen en verbruikt geen elektriciteit. De vloerplaten zijn gemaakt van een duurzaam en sterk composiet materiaal. Dit materiaal is 10 keer zo sterk en 10 keer zo licht als beton. Hierdoor kan het systeem belastingen aan tot en met klasse E, 600 kN. Verder hebben de vloerplaten een levensduur van 30-70 jaar en een lage CO2 voetafdruk in vergelijking met bijv. staal of beton.

Deel dit artikel:

Reacties