Gepubliceerd:
Laatste update:

Koor Giocoso uit Weert neemt deel aan The European Choir Games in Letland

WEERT - Na een lange periode van voorbereidingen zijn de meiden van Giocoso samen met hun dirigente Rita Scheffers, klaar voor deelname aan the European Choir Games in Riga in Letland. Het festival is te vergelijken met het Eurovisie Songfestival, maar dan voor koren. Een enorme eer dus, dat dit Weerter koor meedoet.

Giocoso mag met recht worden gezien als muzikale ambassadeur van Nederland. Het koor, bestaande uit meiden tussen de 17 en 28 jaar, reist volgende week naar Letland om Nederland te vertegenwoordigen tussen de honderden zanggroepen van over de hele wereld.  De Limburgse meiden zullen met hun licht klassieke repertoire strijden binnen the European Champions met als doel een plek in de ‘The Grand Prix of Nations - finale’.

Theaterboerderij Boeket
Omdat natuurlijk niet iedereen naar Riga kan komen om het repertoire te beluisteren, brengen zij Riga gewoon naar u! De dames willen graag alle stukken laten horen waarmee zij Weert, Limburg en Nederland vertegenwoordigen in Letland. Dat doet Giocoso tijdens een Farewell Concert op een heel bijzondere locatie, namelijk in Theaterboerderij Boeket in Nederweert. Voor het publiek een manier om klassieke koormuziek een keer op een bijzondere, ontspannen manier te ervaren.

Programma
Het programma is uiteenlopend binnen de licht klassieke muziek, van kamermuziek tot religieuze stukken. De meiden van Giocoso zijn daarnaast niet bang om in andere talen te zingen. Naast Latijn bestaat het repertoire voor Riga namelijk ook uit Arabische, Franse en Russische stukken. Maak het zelf mee en start deze bijzondere reis samen met Giocoso op vrijdag 14 juli!

Kaartjes
Kaartjes voor het concert kosten €7,50 per stuk. Het aantal kaarten is beperkt, dus wees er snel bij! Het Farewell Concert begint om 20.00 uur ’s avonds. Kaartjes zijn te bestellen op de website van Theaterboerderij Boeket via www.theaterboerderijboeket.nl

Deel dit artikel:

Reacties