Gepubliceerd:
Laatste update:

Plannen voor biermuseum in mouttoren van voormalige Wertha Brouwerij

WEERT - Nu de gemeenteraad van Weert heeft besloten dat de mouttoren van de voormalige Wertha Brouwerij langs het kanaal niet gesloopt mag worden, is het de vraag wat er dan mee moet gebeuren. Als het aan de Stichting Wertha Bier ligt, komt er een biermuseum in de toren.

Dat zegt Frans Maes, voorzitter van de stichting, tegenover Dagblad de Limburger. "We willen van de toren graag een Wertha-museum met proeflokaal maken, waar bijvoorbeeld fietsers kunnen verpozen. Verder zou je er een expositieruimte in kunnen maken. De aannemer zou dan bij de toren een appartementencomplex kunnen bouwen in de stijl van de voormalige brouwerij. Dat zou samen met de mouttoren een mooi geheel vormen."

Nieuwe plannen maken
In de oorspronkelijke plannen zou de toren - een ontwerp van de Weerter architect Pierre Weegels - gesloopt worden om op dezelfde plek een woongebouw van negen etages neer te zetten. De gemeenteraad van Weert heeft afgelopen donderdag besloten dat de toren behouden moet blijven.

Ook heeft de raad besloten dat de kraan van het voormalige Landbouwbelang terug moet komen langs het kanaal. Maes: "Het zou een idee zijn om bijvoorbeeld de laad- en loskraan, of een gedeelte hiervan) tegen de Mouttoren te plaatsen. Dat zou een optie kunnen zijn, al zien wij liever een oplossing waar beide erfgoederen hun eigen plek krijgen."

Deel dit artikel:

Reacties