Gepubliceerd:
Laatste update:

Uitreiking drie Koninklijke Onderscheidingen

CRANENDONK - Op zaterdagavond 17 juni zijn er drie Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan leden van voetbalvereniging Rood-Wit ’67. De vereniging vierde die avond het 50-jarige jubileum.

De volgende personen werden op 17 juni door burgemeester Marga Vermue onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Dhr. Jan van der Kampen, Budel-Schoot (69 jaar)
Jan van der Kampen was van 1982 tot 1989 voorzitter van het Jeugdbestuur en vanaf 1985 tot 2002 algemeen bestuurslid van Rood-Wit ’67. Vanaf 1989 tot op heden is hij vrijwilliger voor de vereniging. Hij verricht verschillende hand- en spandiensten, schrijft artikelen voor het clubblad en is actief als wedstrijdsecretaris. Daarnaast is hij leider van het elftal van Rood-Wit ‘67 dat speelt op de jaarlijkse zomeravond (een toernooi voor plaatselijke voetbalclubs). Veel plezier heeft de heer van Kampen ook bij het fluiten van de jeugd- en seniorenwedstrijden. Bovendien is hij momenteel secretaris van het bestuur. Tot 2016 heeft hij ongeveer vijf jaar bardiensten gedraaid als beheerder van de kantine en vanaf 1994 tot 2005 was Van der Kampen voorzitter van de Club van 50, het orgaan dat fondsen werft voor de jeugdafdeling.

Dhr. Jac Geven, Budel-Schoot (66 jaar)
Jac Geven werkte tot 2015 bij de Belastingdienst. Sinds 1963 is hij lid en vrijwilliger bij Rood-Wit ’67, al voordat de club fuseerde en deze naam kreeg. Hij organiseert bijvoorbeeld de jaarlijkse fietstocht voor vrijwilligers, fungeert als omroeper en is financieel adviseur voor de club. Als lid speelde hij meer dan 750 wedstrijden. Vanaf 1991 tot 2003 was hij jeugdtrainer en leider van diverse elftallen en ook is hij tot 2011 voorzitter geweest van het jeugdkamp. Sinds 1997 is de heer Geven ook op het voetbalveld te vinden als scheidsrechter. Hij vervulde enkele jaren de rol van bestuurslid en sinds 2011 is Geven redacteur van het nieuwsblad. Een rol die hem goed past, mede vanwege zijn ervaring als redacteur bij het Eindhovens Dagblad en de Grenskoerier. Bijzonder is bovenal zijn inzet voor het jubileumboek van Rood-Wit ’67. Vanaf 2012 heeft hij het archief van de vereniging uitgeplozen om de historie ervan te bundelen.

Dhr. Martien Biesmans, Budel (57 jaar)
Martien Biesmans is een bekend gezicht in Budel-Dorplein. Al ruim 25 jaar is hij actief bij Carnavalsvereniging De Heiknuuters, als vrijwilliger, bijvoorbeeld bij het opbouwen van de carnavalstent en de inrichting van de bar. Daarnaast is de heer Biesmans vanaf 1981 trainer en leider van diverse elftallen bij voetbalvereniging Rood-Wit ’67 en medeorganisator van het jeugdkamp. Ook op sportief gebied presteerde hij bij deze vereniging. Hij speelde bijvoorbeeld ruim 300 wedstijden bij de senioren. Van 1985 tot 1993 was hij bovendien jeugdbestuurslid. Vanaf 1992 verricht hij diverse inspanningen als vrijwilliger. Hij draait bardiensten en stuurt overige vrijwilligers aan. Naast zijn brede inzet als vrijwilliger voor Rood-Wit ’67 en De Heiknuuters werkt Martien Biesmans bij gereedschapmakerij H&D Precision in Asten. 

Deel dit artikel:

Reacties