Gepubliceerd:
Laatste update:

Uitreiking zilveren medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen aan Ben Sijben uit Neer

LEUDAL - Burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal reikte woensdag 15 februari de zilveren medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uit aan Ben Sijben uit Neer voor zijn heldhaftig optreden bij een verdrinkingsgeval.

Op 26 augustus 2016 werd de heer A. de Groen uit Helden op de steiger van de jachthaven van Watersportvereniging Hanssum in Neer onwel, raakte bewusteloos en belandde in het water. De getuige van dit ongeval Ben Sijben die op dat moment op zijn boot zat, sprong in het water en redde het slachtoffer uit het water.

Het kostte de heer Sijben veel moeite de heer Groen boven water te krijgen. Aan de waterkant werd hij geholpen door 3 toegesnelde leden van de Watersportvereniging Hanssum. Het is aan het snel en adequaat optreden van de heer Sijben te danken dat de heer de Groen is gered.

Het bestuur van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (MRD) heeft besloten de redder te bekronen met de zilveren medaille van de MRD. Aan Watersportvereniging WSV Neer wordt een oorkonde verstrekt.

Bron en foto: www.leudal.nl

Deel dit artikel:

Reacties