Gepubliceerd:
Laatste update:

Weert gaat in de aanval tegen armoede

WEERT - De gemeente Weert heeft de afgelopen maanden met talloze partners gewerkt aan het Aanvalsplan armoede. “Juist door de brede en gevarieerde inbreng is dit plan kunnen ontstaan”, zegt wethouder Martijn van den Heuvel die heel blij is met de samenwerking met inwoners, ervaringsdeskundigen, vrijwillige en professionele organisaties. “De volgende stap is de uitvoering. Ook die pakken we samen op, zodra de raad in september een besluit heeft genomen.”

Armoede neemt toe in Nederland. In Weert is deze tendens helaas niet anders. Ook in Weert zijn er regelmatig signalen waaruit dit blijkt en zijn er steeds meer schrijnende situaties. Reden om te komen met een aanpak om armoede te voorkomen én actief ondersteuning en hulp te bieden. Een aanpak die aansluit bij datgene wat in Weert leeft en speelt.

Bijeenkomsten  
Om te komen tot een Weerter Aanvalsplan armoede hebben in mei twee bijeenkomsten plaatsgevonden. Een bijeenkomst gericht op inwoners en een bijeenkomst voor vrijwillige en professionele organisaties. Tijdens beide bijeenkomsten is veel input opgehaald voor het aanvalsplan. 

Besluitvorming
Op 20 september besluit de raad over het Aanvalsplan armoede. Voorafgaand hieraan is er op 5 september een informatiebijeenkomst van de Commissie Inwoners & Bedrijfsvoering en op 12 september een Raadscommissie. Deze avonden zijn zoals gebruikelijk vrij toegankelijk voor iedereen.

Deel dit artikel:

Reacties