Gepubliceerd:
Laatste update:

Wegwerkzaamheden in Nederweert van maandag 17 t/m donderdag 20 juli

NEDERWEERT - Van maandag 17 t/m donderdag 20 juli wordt er op diverse plaatsen in de gemeente nederweert aan de weg gewerkt. De werkzaamheden vinden voornamelijk in het buitengebied plaats. Het gaat om het aanbrengen van nieuwe slijtlagen, nieuwe laagjes steentjes.

Asfalt veroudert onder invloed van weer en wind. Om het asfalt te beschermen, brengt de aannemer een slijtlaag aan. Dit is vergelijkbaar met het schilderen van een houten kozijn. Een slijtlaag is een laag kleine steentjes.

Werkzaamheden
Voor het aanbrengen van de slijtlagen worden eerst de aanwezige markeringen verwijderd. Vervolgens maakt de aannemer de weg grondig schoon. Om geluidsoverlast of een te ruw wegdek te voorkomen, wordt eerst een laag steentjes aangebracht. Daarna komen hier hele fijne steentjes overheen. Als laatste worden de losliggende steentjes opgeveegd.

Hinder
De wegen waar de werkzaamheden plaatsvinden, worden afgesloten voor alle verkeer. Parkeren op de rijbaan is niet toegestaan en ook geparkeerde aanhangers e.d. mogen niet blijven staan. Bij de werkzaamheden wordt kleefbitumen op het asfalt gesproeid en worden steentjes gestrooid. Alhoewel de aannemer dit uiteraard zo nauwkeurig mogelijk doet, raden wij u aan om de auto’s niet naast de rijbaan te parkeren. Direct aanwonenden ontvangen een brief met meer informatie. Verkeersregelaars geven tijdens de werkzaamheden aanwijzingen.

Wacht tot afzetting weg is
Om vervuiling van voertuigen, schoenen en kleding te voorkomen, raden we u aan om niet over de kleeflaag of de strooilaag te lopen of te rijden voordat de afzetting opgeheven is.

Wanneer
De werkzaamheden vinden plaats van maandag 17 t/m donderdag 20 juli, tussen 06.30 en 18.00 uur en zijn binnen enkele uren klaar.

Deel dit artikel:

Reacties