Gepubliceerd:
Laatste update:

Winkeliersvereniging Centrum Weert Promotion draagt stokje over

WEERT - Winkeliersvereniging CWP heeft het stokje overgedragen aan de BIZ voor de binnenstad Weert.

Maandagavond 30 januari heeft het CWP bestuur het opheffen van de vereniging in stemming gebracht en unaniem werd besloten om te stoppen met de activiteiten. Per 1 januari 2017 is de BIZ voor de binnenstad een feit geworden. Deze BIZ zal voortaan de evenementen voor de binnenstad organiseren en ook de andere activiteiten worden door hun overgenomen. Winkeliers binnen het BIZ gebied zijn verplicht lid van de BIZ en brengen samen een groot geldbedrag bij elkaar om de binnenstad te voorzien van evenementen, aankleding en beleving. Ook is er dan ruimte voor stadspromotie buiten Weert. Hiermee zijn de activiteiten van Centrum Weert Promotion overbodig geworden. 

Centrum Weert Promotion was tot vandaag een vereniging van meer dan 170 ondernemers uit de binnenstad die zich tot doel gesteld heeft om samen met andere private partners en de gemeente het bezoek en verblijf in de binnenstad te stimuleren en aangenaam te maken. Centrum Weert Promotion organiseerde iedere winkelzondag  - de laatste zondag in de maand – een activiteit om voor voldoende levendigheid in het centrum te zorgen.  

Daarnaast organiseerde CWP een aantal jaarlijks terugkerende evenementen die niet alleen bezoekers trekken uit eigen stad of de regio, maar zelfs van ver daar buiten. De braderie in Weert bijvoorbeeld is geen kopie van de weekmarkt maar een braderie van en door winkeliers en horeca. Het Huis van Nicolaas dat jaarlijks in het museum werd georganiseerd kwam tot stand in nauwe samenwerking met de gemeente en sponsors en ontving jaarlijks duizenden kinderen en hun ouders. 

Deel dit artikel:

Reacties